Welcome to my Muskoka home

Ne uitam aseara la niste poze facute pe varful unui deal la Muskoka acum 5 ani ca la o imagine din aia cu gasiti diferentele. Desi acelasi loc, peisajul era altul, fiind acum de-un Thanksgiving colorat si-atunci de-un Craciun fara niciun Dumnezeu, desi compania era aceeasi, avea acum un nou membru, singura chestie care a ramas la fel e geaca lui Bobi. O avea pe-aceeasi si atunci. Dupa ce s-a uitat mai bine la poza, si-a dat seama ca nici de blugii nu-i schimbase. Doar parul i s-a mai decolarat. El zice ca de la noul membru. Si eu, desi m-am transformat de mai multe ori in cursul astor 5 ani, acum sunt neschimbata.

Dealul acesta e chiar vizavi de Deerhurst Resort, resedinta unde ne-am mutat weekendul asta. Ca asa te intampina: Welcome to your Muskoka home! L-am urcat la pas, printre copaci si bolovani, mai era si mâl, membru cel mic obosise, dar nimic nu l-a oprit pe Bobi s-o ia in carca, la gandul unei beri moca ce-l astepta in varf. El zice ca alea-s cele mai bune. Erau niste domni acolo sus care l-au servit cu vreo 3 beri reci, din productia craft de Muskoka, iar pe noi, cu mere cu batu-n cur. Dupa ce le-am dat la o parte smecleul ala cu care erau unse, am muscat din ele, si cu privirea din peisajul tomnatic din zare, asa cum doar Muskoka are. Like an ocean view. Un ocean in ale carui valuri multicolore am avut norocul sa ne taiem si noi respiratia anul asta. Pe muchie, dar am reusit. Ca anul asta frunzele au avut si ele El Nino lor, care le-a facut sa se comporte mai ciudat decat in anii din urma. La Toronto, de unde plecasem, impresia era ca-i inca timpuriu, la Algonquin, de unde o sa va povestesc maine, era deja tarziu. La Muskoka, valurile erau frumoase, dar tot imi parea ca le lipseste rosul frunzelor de artar, alea care aprind, de fapt, padurile, si fac din toamna spectacol, singurul pe care nu ni l-a interzis nimeni nici anul acesta. Aveau toate nuantele pana la rosu, dar mai putin rosu. Oricum, chiar si cu maestrul de ceremonii mai absent, faptul ca am putut sa le urmarim prestatia din confortul scaunelor de Muskoka din balconul nostru, a facut sa trecem cu vederea ca biletul l-am platit intreg si chiar sa aplaudam de fiecare data cand iesiti afara, ne mai clateam privirea in splendoarea lor si mintea in alcool. Desi am dat ceea ce as putea zice, fara sa gresesc prea mult, mii de dolari, vederea era de milioane, ceea ce a facut ca experienta sa merite mai mult decat sa coste. Ca sa nu mai adaug si ca hotelul mirosea a scandura noua, ceea ce e nou in sine in Ontario, unde, cand vine vorba de pretul la cazari, doar banii nu au miros.

Am ajuns c-o seara in urma, dupa ce am facut pe drum aproape jumatate de zi. A fost mai trafic ca niciodata, chiar si pe-acolo pe unde nici GPS-ul n-ar fi crezut ca se poate. Ne-am ferit de aglomeratia de pe autostrada ca sa stam la coada in Township of King!!! (Desi suna regal, e nomansland). Numai ce ne recomandase guvernul sa ne facem sarbatorile acasa. Probabil, ca si noi, cu totii se duceau la a lor Muskoka home 😉. Chiar daca acolo doar am dormit in prima zi, am avut ziua de sambata plina si ne-am bucurat de ea din plin, incheind-o si cu stomacul plin intr-o atmosfera deplina. Cu totii in jurul semineului, doar cutiile de pizza large erau goale si adevarul pe care vi-l spun.

Pe Cati am dus-o si la o ferma sa dea mancare la gaini din conuri de inghetata si sa calareasca ponei. A fost misiune indeplinita, chiar daca parea imposibila. Ea e mai “precauta” din fire, ca tac-su’, si are grija si de umbra ei sa nu o muste 😋. Asa ca sa se suie intr-o sa era doar un bilet cumparat, nu neaparat si o experienta. Dar a fost pana la urma si o experienta, una pe care am inregistrat-o, un video la care sa ne uitam mai tarziu impreuna fiind si motivul cu care am reusit s-o conving sa nu-i fie teama. Mai ales ca numai cu cateva zile inainte imi spusese ca ea cand va fi mare vrea sa se faca cowboy 🤠.

Va urma…

%d blogeri au apreciat: