Meniu Acasă

Ciuciu tren

A citit Bobi pe blogtoronto ca este pe-aproape un tren cu aburi care te duce intr-un “stunning fall tour”. Pai daca e stunning, sa ne duca si pe noi, a zis, si-a luat bilete de-acum vreo luna. Ne-am gandit serios inainte de a alege data, dar oricat de nerabdatori eram, nu ne-am dus chiar prima data, ci i-am mai dat o saptamana toamnei timp sa faca pentru noi copacii si mai frumosi. Pentru cei care ati venit tarziu pe-aici, se zice ca toamna canadiana e cel mai frumos anotimp de pe pamant. Copacii nu ruginesc, ci se aprind. Si nu e nimic neobisnuit sa auzi ca oamenii se duc sa admire, ca pe un obiectiv turistic, padurile infocate. Uitandu-ma pe geam la artarii din privelistea mea, nu sunt inca gata, se poate si mai bine, dar oricum sunt mai bine decat saptamana trecuta, cand ar fi fost prima tura a trenului. E greu sa-ti intorci privirea oriunde in oras si sa nu-ti ploua in ea cu culoare, adica nu era necesar sa luam masina si sa mergem kilometri intregi ca sa luam trenul, ca sa vedem artarii rosii, dar era o experienta romantica, pe care Bobi a vrut sa mi-o ofere, mai ales ca mie imi place toamna de mor.

In fine, long story short, am ajuns la tren, pe drum trecand prin palcuri din astea arzatoare, dar n-am vrut sa-mi consum memoria telefonului si entuziasmul, asa ca n-am facut nicio poza pe traseu, ci am lasat totul pentru splendoarea de mai tarziu. Am coborat din masina in balti, ca ploua mocaneste, si mi-au inghetat instant picioarele. Abia asteptam sa ajung in tren sa mi le incalzesc. Doar ca in tren era un frig a dracu’, de mi-au inghetat si mai tare. Am inceput sa tremur din toate incheieturile pana a inceput sa se miste trenul pe sine de la tremuratul meu, si cum eu deja faceam ca trenul in gara, la un moment dat chiar am avut impresia ca am plecat. Dar pana am plecat de-adevaratelea a mai durat, destul cat sa se dea Bobi jos din tren si sa se duca inapoi la masina sa aduca o patura sa ne bagam sub ea. Incetul cu incetul imi recapatasem suflul si acum asteptam cu el la gura sa mi-l taie frunzele. Si-am asteptat, si-am asteptat, si-acum astept, ca inca nu-mi dau seama daca a fost real sau nu ce mi s-a intamplat. Bai oameni buni, am trait s-o vad si pe asta, dar cat a durat plimbarea cu choo-choo train, ciuciu frunze. Nu era un copac pe traseu, va jur. Daca vreti sa nu mai vedeti copaci in fata ochilor in impadurita Canada, va duceti cu caruta, pardon trenul asta, si nu vedeti niciunul. Oricum, organizatorii acestei tepe, au avut grija sa ne faca sa uitam de ce am venit, si ne-au dat tot felul de detalii istorice despre artefactul care ne plimba sezuturile pe nicaieri. Vagonul in care stateam noi, numarul 74, cica fusese construit la 1924. Il furasera de nu stiu unde, il reconditionasera si asa au inceput, voluntar, sa faca bani cu el. Asa se laudau in megafon, ca fac munca voluntara. Tocmai de aia am si decis sa nu ma supar pe mosnegeii care se ocupa de istoria Canadei, ca pana la urma daca e voluntar, si teapa poa sa fie. Sincer, eu cred ca mosnegeii de la South Simcoe Railway sunt bine intentionati, ca pana la urma nu e rau daca vrei sa te plimbi cu personalul degeaba, mai ales ca e cu aburi. Cati s-a simtit excelent si a avut ocazia sa vada cum face un tren adevarat. Dar aia de la blogToronto sunt nerusinati. Desi…si ei zic ca faci un tur al toamnei, nu ca vezi frunze. Si e foarte adevarat si ce zic ei: ca toamna mori de frig, te ploua si te deprimi. Ce legatura are toamna cu asteptarile mele fanteziste?! 😉

PS: tot la megafon, domnul cu istoria ne zicea ca un baiat saptamana trecuta fusese dezamagit ca n-a vazut tigri si elefanti pe traseu. Bey, eu nici n-am avut asemenea pretentii, dar puteti rade si de mine!

Categorii:Jurnal

Francisca

1 răspuns