Pozele pe care le astept…

Pozele pe care le astept…

Cand era Cati mica, mica si eu abia incepusem munca, Bobi obisnuia sa imi trimita poze cu ea cand ajungea la gradi, s-o ia. Intr-un sfert de ora urmau sa vina sa ma ia si pe mine, dar ringtonul telefonului in momentul cand le primeam era melodia mea preferata. Ma bucuram ca un copil cand o auzeam. Deschideam pozele imediat, lasand la o parte orice altceva faceam in momentul ala si ma uitam la ea zambind. Pozele alea nu-mi astâmpărau doar nerăbdarea de a o revedea (peste un sfert de ora), dar ma umpleau de fericire. Nu erau ca alte poze, sute si mii de poze care mi se derulau in gol pe rețelele de social media, dar in care doar culorile erau vii, nu, astea erau singurele poze cu adevarat vii, care parca-si revărsau toata lumina captata in privirea mea, poze pe care nu le derulam, ci la care nu ma mai săturăm sa ma uit. Cati a mai crescut între timp si implicit am invatat sa stau mai relaxata orele fara ea, dar tot asa reactionez la fiecare poza pe care o primesc.
…Mai nou de la gradinita, care si-au facut un obicei, ce sper sa-i tina, de a-mi trimite zilnic cate 5, 6 poze cu ea. Poze nu neaparat reușite din punct de vedere artistic, ba mai degraba încadrate prost si foarte mișcate, dar care ma fac sa ma simt cum nu reușește tot Instagramul, cu toate pozele lui perfecte din jurul lumii. Abia astept sa aud melodia mea preferata. Ding, ding…Ringtonul telefonului, care mi le aduce. Ma opresc din orice fac in momentul ala si le deschid. Sunt tot ce am nevoie ca sa-mi faca ziua buna. Cateodata asta se intampla de dimineata, alteori, cum a fost ieri, ma impacientez cand timpul trece si ele întâr…Ding, ding.

5 răspunsuri la “Pozele pe care le astept…”

  1. In epoca netului, orice gradinita ar trebui sa aiba un live feed pe care orice parinte sa-l poate accesa sa vada real time + inregistrari. Dar decat nimic, sint bune si pozele 🙂

    • Unele au, unele nu, ca stii cum sunt canadienii, le ia mult pana sa se invete cu tehnica. Cand “am ales” gradinita asta (de fapt, ne-a ales ea pe noi), existența live feed-ului nu a fost un criteriu obligatoriu, desi stiam ca unele au si am fi vrut si noi, dar la cat de greu se obține un loc la gradinita in Toronto, nu ne-a mai pasat de chestia asta. Oricum, feed-ul asta ar fi un upgrade, dar nu face neaparat o diferenta din punct de vedere educational. De aceea, alegerea unei gradinite aici e un proces redundant, ca toate sunt la fel. Au programa, reguli stricte de conduita, copiii sunt f protejați impotriva oricărui abuz, deci nu exista sa-ti agreseze cineva copilul sau sa-l umilească, feed-ul deci ar fi ca o camera de luat vederi la intrarea unei case intr-in cartier bun. Buna ca sa fie, just in case, dar nu neaparat si utila vreodata.

      Am si vorbit cu parinti care au copii la gradinite cu live feed si mi-au zis ca nu stai toata ziua sa te uiti acolo. Imi ziceau ca de cele mai multe ori n-o faci. Asa ca mi-ar placea sa aiba, ca sa fie, si pentru ca asa ar fi normal in zilele noastre, dar, cu asta sau fara, pentru mine pozele astea sunt gold.

  2. Nu cred a live feed e o solutie ok din punct de vedere al privacy. Nu cred ca ai vrea ca hackeri sa intre sa iti filmeze copilul . Din pacate nu traim într-o lume normala la cap.

    • Stau cate doi. Inainte mâncau toti in jurul unei mese mari, acum mananca numai cate doi la o măsuță. Nu stiu daca tot asa e si cand se joaca. Am intrebat-o pe Cati si mi-a zis ceva de genul cei 4 apostoli erau 3, Luca si Matei. Nu m-a lămurit. In orice caz, imi zice ca ii lasa sa se joace unii cu altii, dar in acelasi timp cica le si spune sa păstreze distanta. Acum sunt si mai putini decat inainte. In clasa ei sunt 12 copii acum. Inainte erau vreo 18-20.

%d blogeri au apreciat: