Distantare sociala naturala

Noi weekendul asta am cam relaxat restrictiile ca n-am putut lasa vremea asta noua si frumoasa sa treaca degeaba pe langa noi. Am fost in cea mai apropiata padurice de pe alltrails, care nu e inchisa desi era acolo focar de…papadii. Am cules toporasi, am chemat de pe poteca si melcii afara din casa, ne-am apropiat de natura si ne-am ferit de oameni. Nu erau multi, nu mai multi decat a doua zi, cand am iesit pe Finch Trail, si nu ne-am mai prea ferit de ei ca nu aveam loc cu totii pe pista de biciclete. Ba ne-am intalnit si cu vecinii de deasupra, si cu cei de langa, si in afara de faptul ca ne-am asezat la vorba intr-un cerc cu diametrul mai mare, totul a fost la fel ca inainte.

Eu am tras urmatoarea concluzie weekendul acesta. Distantarea sociala este in continuare importanta in interior. Afara, in parcurile noastre, atata vreme cat nu se aduna ciucure musulmanii sa cante de ramadan sau totii hisperii sa se pozeze cu cherry blossom, evitarea agomerarilor cred ca este suficienta. Pentru ca distantarea sociala oricum nu este greu de facut avand in vedere ca parcurile noastre sunt, de fapt, niste paduri urbane, iar daca mai si iesim din oras, ajungem, de fapt, in salbaticie. Cred ca noua, aici in Canada, natura densa si populatia rara ne permit distantare sociala in mod natural. Regulile sunt redundante.

Prin urmare, acum ne uitam sa cumparam pentru Cati un trailer pentru bicicleta, iar asta va fi pentru noi festivalul verii. Oricum la altele nu participam. Vacanta la cort cu cei 80 (cred) de romani am anulat-o anul asta, dar cu prietenii apropiati nu voi ezita sa ma adun langa un foc de gratar, chiar daca raza din jurul lui va fi cat pentru 80 de oameni.

B0403112-B346-4BCD-80AD-967B20110F9C

2 răspunsuri la “Distantare sociala naturala”

  1. Ce ma bucur ca ati fost la padure, e o placere sa vad cit de multe experiente frumoase oferiti Catiusei. Suntem binecuvintati cu ce putem face in natura pe aici, si ai dreptate, regulile sint redundante. Din ce am observat noi lumea e si mai politicoasa, se face loc, se asteapta, se da prioritate ca sa se pastreze distanta chiar si in padure.
    Noi nu am anulat iesirea la cort, crezi ca nu avem sanse de cort anul acesta?

    • Acum ne-am dus foarte aproape de casa, dar vrem sa ne echipam bicicletele si sa ne ducem mai departe. Da, lumea se poarta foarte ok cu distantarea asta. Se dau la o parte si pentru ca stim cu totii de ce o facem, eu nu am senzatia ca ne ferim unii de altii, la sensul ala rau, ci ca exact, e un soi de noua politete.
      Noi am anulat pentru ca nu avem cort si tot echipamentul de care e nevoie, iar asta insemna o cheltuiala de peste 1,000 de dolari pe care nu am vrut sa o facem si sa ne trezim apoi ca nu mai putem merge. In loc de cort, bagam banii intr-un trailer de bicicleta pentru Cati, iar cort ne vom lua atunci cand vom sti sigur ca ne putem duce. Din ce tin minte, ziceai ca in August veti merge. Pana atunci probabil ca va fi ok, dar noi aveam pe 1 Iulie rezervarea si in momentul asta nu stiu daca se poate asa devreme. E posibil sa dea in curand drumul la camping, dar nu stiu daca in grupuri asa de mari. Apoi, si prietenii nostri au anulat, si cumva ne-am pierdut motivatia pe anul asta. Ramane de-acum pe anul viitor, iar pana atunci ne ducem cu bicicletele.

%d blogeri au apreciat: