Meniu Acasă

M-am mai învârtit o data in jurul Soarelui

Cand eram mica, mama mi-a sarbatorit tot timpul ziua de nastere. Imi facea un tort din ala comunist din cateva oua batute si zahar toss si chema vecinii de pe scara ca sa imi cânte la multi ani in jurul lui si sa-l mancam. Pana mai incoa’, luna februarie era, psihologic, foarte importanta pentru mine. Conținea ziua in care ma baga si pe mine lumea in seama. Asa imi explic motivul pentru care multi ani la rand am crescut cu sentimentul ca data de 24 Februarie e cea mai importanta din calendar. Era ziua mea si o meritam, ca doar am muncit pentru ea 😜

In ultimii ani insa ceva s-a schimbat in geografia psihologiei mele. M-am dus la vale, ca sa zic asa. Am inceput intai sa nu mai astept luna februarie si apoi, incetul cu incetul, ziua mea sa n-o mai simt speciala in vreun fel. Pana azi, cand va zic sincer, e primul an cand am si uitat de ea. Sau cel putin nu a fost asta primul gand cu care m-am trezit. Mi-a amintit mesajul unei prietene din Romania, primul lucru pe care l-am vazut cand m-am sculat si asta numai pentru ca primul lucru pe care il fac cand ma scol e sa pun mana pe telefon. Altfel, probabil riscam sa nu-mi aduc aminte deloc, ca am alte chestii pe care trebuie sa nu le uit azi: pasapoarte, bilete, periuțe de dinti, capul etc. Ca sa nu mai zic ca am avut un moment de confuzie vizavi de cati ani fac. Ce-i drept eram numai cu unul off, dar orișicât, am ajuns ca bunica-mea, Dumnezau s-o ierte, pe care niciodata n-am inteles-o cand eram copil, ca nu stia nici cati ani are, si mai ales, nici cand ii împlinește.

Ziua de nastere e importanta pentru mine azi nu pentru ca m-am nascut de ziua mea, ca sa zic asa, ci ca am reusit sa ma mai învârt o data in jurul Soarelui si sa supraviețuiesc călătoriei. Nu-i speciala ziua asta ca e 24 a lunii februarie, nici ca voi primi vreun cadou, de care nici n-am nevoie, ci ca am ajuns cu bine la destinatie inca o data. So, let’s go again!

Categorii:Jurnal

Francisca

7 răspunsuri

  1. La multi ani 🙂 ai inceput devreme sa incurci varsta . Dupa 48 si eu am constat ca stau sa ma gandesc cateva secunde inainte de a da raspunsuri legate de varsta :))) am dat vina pe nenea Alzheimer dar cred ca de fapt este o pierdere a importantei pentru mine.

  2. La Multi Ani, Francisca !
    Nici eu nu stiu niciodata ciati ani am cu exactitate ( de regula 1 an in plus sau minus ), da’ il intreb pe barbatu-meu ca el sta bine cu matematica.

  3. La mulți ani 🎊 🎆 🎉 Să fii sănătoasă și să te bucuri de viață alături de cei dragi 🎀 Și de noi care ți citim blogul cu mare drag și interes🎈

  4. La Multi Ani sanatosi!
    Bine ca mi-am amintit, 24 februarie e si ziua soacra-mii (tot moldoveanca inimoasa si ea :))