Meniu Acasă

Mi-am pierdut (iar) portofelul

Eu mi-am pierdut iar portofelul. Nici nu mai stiu de cate ori l-am pierdut. De tot, nu asa, prin casa, sau uitat pe la munca, prin maldarul de hartii de dupa care nici eu nu ma mai vad, daramite un lucru atat de mic si, veti vedea mai incolo de ce, atat de neinsemnat. (Apropo de asta, la ultimul review, sefa mea i-a zis sefului ei ca sunt “very organized”. Iar el cica a intrebat-o daca e sigura de asta, ca biroul meu e “always a mess”. Iar ea i-a dat o replica, in urma careia mi-a si marit salariul, ca de aia ma barfeau: She’s probably not neat, but she is very organized.”. Stie deci exact cu cine are de-a face daca a putut face o remarca atat de fina 😋).

Dar sa revin on topic. Pierderea portofelului (in sine) m-a suparat cel mai tare. Avea dimensiunile perfecte sa incapa oriunde. Inclusiv in c**, ma scuzati, dar nu, de data asta nu acolo l-am bagat, ca l-am cautam si acolo si nu l-am gasit. Initial am crezut ca l-am pierdut pe la metrou, cand, in loc sa-l bag in buzunar, l-am bagat pe langa. Sa mi-l fi furat careva, n-a fost primul gand. Nu ca n-ar fi si asta posibil, dar reflexul asta l-am pierdut demult (if you know what I mean). Am sunat vreo cateva zile la rand la Lost & Found a TTC (Toronto Transit Commission), dar dupa ce mi-au tot zis ca nu-i la ei, cel putin nu inca, tot nu mi-am pierdut speranta, asteptand sa-l gasesc in posta. Nu ca acolo l-as fi pierdut, ci ma gandeam ca l-o gasi poate vreun om bun la inima, sau macar patit ca si mine, care sa mi-l trimita acasa, pe adresa de pe carnetul de soferi (canadienii nu au buletin, ci carnet de soferi). Sefa mea de care va ziceam mai sus s-a trezit intr-o seara la usa cu un nene, care nu-i cerea bani, ci i-i dadea inapoi. Inclusiv TTC poate fi bun la inima, chiar daca e greu de crezut. Si ei iti trimit actele acasa, daca printre ele se afla si unul care indica adresa. Dar va zic, singurul lucru de care imi pasa cu adevarat si pentru care am asteptat atata si-am sperat inca si mai mult era doar portofelul insusi. Nu si actele din el. Ca de actele din el as fi facut rost in aceeasi zi. Asta fiind, de altfel, si motivul pentru care n-am niciodata prea mare grija de ele. Ca mai usor decat sa mi le pierd e sa mi le fac din nou.

Mi-am pierdut carnetul de soferi, cardul de sanatate, VISA si cardul de debit, Presto si, probabil, cardul de biblioteca. N-aveam cash deloc, decat ceva maruntis ramas pe PRESTO (cardul de acces la mijloacele de transport ale TTC). Din pacate nu-l aveam inregistrat online, ca daca il aveam, imi recuperam si maruntisul ala. Pentru carnetul de soferi si cardul de sanatate m-am dus la Service Ontario, care-i chiar colea, la colt de strada, de nici n-a fost nevoie sa-mi iau liber de la job, ci am mers in pauza de pranz. Am stat un pic la coada, dar, macar atata lucru am putut sa fac si eu. Si am platit vreo 30 de dolari pentru carnetul de soferi, dar macar atata pierdere am putut sa sufar si eu. (Cardurile efectiv vin ulterior in posta, dar pana atunci ei iti dau pe loc niste hartii care sa le tina locul temporar. Si cu care ei, ca institutii de stat, sa se acopere, si pe tine, ca cetatean, sa te protejeze, in caz de frauda). Printr-un simplu telefon, VISA am blocat-o in aceeasi zi, ca sa nu mi-o „blocheze” altii inainte, iar cardul de debit mi l-am facut pe loc la cea mai apropiata sucursala de banca. Ca pe asta din urma, fara nicio gluma, l-am pierdut iar la cateva zile, iarasi n-a fost o problema, ca in afara de o privire dubioasa cu care teller-ul de la banca s-a uitat la mine, totul s-a rezolvat la fel de repede ca si cu cateva zile in urma. Motivul pentru care l-am pierdut iar e ca n-am avut portofel in care sa mi-l bag. (Si bineinteles sa-l pierzi cu tot cu portofel, cum ar zice Bobescu, cu sarcasm…).

Dar de azi am unul nou. Mi-a venit aseara de pe Amazon. Dimensiunea e aproape ca a celuilalt. Mai e un motiv pentru care dimensiunea asta mica e foarte importanta pentru mine. Nu incape si pasaportul in el. Desi…daca ar incapea, poate chiar as fi mai motivata sa am mai multa grija ele! Hmmm…🤔

9ED57068-EAFE-40F2-8424-6C2BD07CDCE4
7C90FCB8-104D-40DA-9BB6-640E464B0CCF

Categorii:Jurnal

Francisca