The new dream home of Canada

La mine in bloc o chirie costa aproape 3,000 de dolari. Iar un apartament de cumparat, peste jumate de milion. La cat de scump a devenit sa-ti întinzi capul pe perna, nu m-ar mira ca tot mai multi oameni sa inceapa a visa la un yurt. Dream home. Adica o casa pe care sa si-o si permita. De fapt, in Canada chiar exista oameni care traiesc in yurt, dar deocamdata e vorba de cei care se duc vara in camping. Am aflat insa azi, cand am si vazut de-adevăratelea unul, ca, de fapt, se poate trai in ele pe toata perioada anului, pentru ca mongolii nomazi, cei care se afla la originea acestor ingenioase locuinte, le-au gandit rezistente la frig, vânt si zăpezi abundente. Ba varianele western-izate, populare in Canada si Statele Unite, sunt de fapt variatii ale celor dintâi si facute cu materiale si mai rezistente, adica si mai eficiente din punct de vedere energetic. Yurt-ul arata ca un cort si e portabil, dar, desi ti-l poti construi singur, cel mai probabil ai nevoie de un permis ca sa-l si poti instala undeva. Daca te principi un pic la tâmplărie ti-l poti face singur, daca nu, il poti cumpara de-a gata. Langa Toronto, chiar exista o firma celebra care vinde yurts, iar unul costa cateva zeci de mii de dolari. Pare scump, dar cand le compari cu cateva sute de mii de dolari cat costa un apartament, sau cateva milioane de dolari cat e o casa, parca viata la yurt chiar e de vis.

Yurt-ul asta din poza e instalat la Toronto Zoo. M-am uitat putin înăuntrul lui si design-ul interior e rustic, dar foarte cozy. Doua paturi laterale, o sobita cu lemne in mijloc, numai bun pentru doi moșnegi, ca, cine stie, la pensie poate chiar ma mut intr-unul 😋.

64603278-6FE3-4CC5-9B8E-D3D15E99B252

3 răspunsuri la “The new dream home of Canada”

    • Veve, nu stiu sigur, dar Bobi zice ca cel mai probabil cu aer si materiale foarte ușoare, cu densitate mica. Da, am vz pe blog ca ai fost in padure. Ti-am mai zis, e chiar uimitor cum reusesti sa aduni toate animăluțele laolalta. Si ce mi se pare si mai tare e ca sunt de mai multe feluri, nu numai veverițe sau numai ratoni, ci vin toate, exact ca la party. Tu zici ca oricine poate, dar n-am mai vazut pe nimeni sa o faca.

  1. Animalutele se aduna singure laolalta unde gasesc mincare, ca se spioneaza intre ele si asa merge vestea in padure, iar ele vin din cind in cind sa verifice locul in care creste mincarea. Si daca le si strigi cind vii cu mincarea, ele asociaza si cind aud sunetul, vin alergind din padure spre tine.

    Ca n-ai vazut pe nimeni sa o faca … pai nu-i intereseaza sa comunice cu animalele, maximum e la nivel de pet, care e pure bulshit. Eu am vazut sa stii, un nene care vorbeste cu animalele in padure, isi modeleaza vocea in asa fel incat alea pur si simplu se opresc sa il asculte nemiscate, se aduna fascinate in jurul lui si il studiaza atent. E cel mai tare sectacol ever, am si filmat o chestie din asta cu el.

%d blogeri au apreciat: