De-ale Catiusei (2 ani & 3 luni)

Cati: Daddy, come here! Not there, here! Mommy, go over there! Okay! Daddy, kick the ball to mommy! Not like that! You hit mommy’s leg!!! I don’t give you the ball again! Say sorry to mommy!

Eu: Cati, eu vreau sa mananc!

Cati: Play time, okay! You eat later! Later okay?! Okay!!!

Eu: Ok, cui sa dau mingea?

Cati: To daddy! Daddy, say please to mommy!

Daddy: Pleeease!

Limbajul este “alterat”, ca sa intelegeti si voi ceva, dar conversatia este exacta, cuvant cu cuvant. Din pacate, nu-i pot reda in scris Catiusei, severitatea privirii si autoritatea tonului.

Asta e o conversatie de-aseara cand Catiusa ne punea sa ne jucam. Tot asa ne pune la somn, asa ne pune sa mancam, asa ne ia de mana si ne duce la buda. Face cu noi exact ce fac educatoarele cu ea la gradi.

Ieri am aflat ca in septembrie o muta la pre-school, cu doua luni inainte de termen ca cica e pregatita. Eu zic s-o mute direct in locul lor. E chiar potrivita 😂.

2 răspunsuri la “De-ale Catiusei (2 ani & 3 luni)”

  1. Sa stii ca eu am ramas surprinsa ultima oara cand v-am vazut ce bine vorbeste. Am inteles aproape tot ce a zis si eu de regula nu prea inteleg limbajul bebeilor.

    • Da, acum se intelege tot ce zice, dar ziceam mai sus ca am corectat un pic limbajul ca sa se inteleaga pentru ca ea, de exemplu, nu zice “say please”, zice “tay pease”. Nu e perfect corect, dar e pe-aproape 🙂. Oricum, eu nu tin sa si-l corecteze prea curand ca asta e doza mea de “pun” zilnic 😂. “Mommy, that’s not punny”. Asa imi zice cand rad.

%d blogeri au apreciat: