Meniu Acasă

Ce mai mananc?

Daca mai jos am povestit ce mai gătesc, azi o sa povestesc ce mai mananc. Da, nu exista neaparat o legatura intre cele doua, de aceea le tratez separat. In poza aceasta de mai jos vedeti lunch-ul meu de zi cu zi (cum suna cuvantul asta “lunch” zis la o ciorba de fasole 😂). 5 borcane cu ciorba de 5 feluri diferite, cate una pentru fiecare zi a săptămânii. Le-am cumparat de la Saveta, ocazie cu care strig iar in gura mare cat sa ma audă Dumnezeu: Sa-i dai sanatate Boss, ca si ea da! Caci nu poate nimeni contesta ca mancarea asta e sanatate curata. E buna ca la restaurant, dar ieftina ca la mama acasa. 5 dolari una. Ca o comparatie, laudandu-ma si eu acum ca ieri am gătit ultima data (daca scriam postarea asta ieri, nu cred ca mai puteam fi asa precisa), am facut o tocanita de cartofi, intr-o jumatate de cratiță, si m-a costat vreo 25 de dolari, fara sa mai pun la socoteala efortul si timpul meu priceless. E adevarat ca eu am luat carnea de la Whole Foods si poate Saveta nu foloseste chiar carne premium, dar ce sa-ti povestesc? Tot carne e. Eu, cu aceiasi bani, am facut aceeasi cantitate de mancare ca ea, doar ca ea a facut-o in 5 feluri diferite. Eu am facut o amarata de tocanita de cartofi, pe cand ea mi-a pus pe masa o ciorba de perisoare, una radauteana, una de pui, una de vacuta si, cea mai buna, de fasole. Stiu ca pentru multi mancarea, de fapt, facutul de mancare, e o problema, in mod special de timp. Mai ales pentru cei care vor sa manance si sanatos. Pentru mine nu e. Ca n-o fac eu. Pentru mine nici macar ultima grija nu e pentru ca nu-i o grija in primul rand 😉

A48200D6-A601-40A1-BE86-3F7F332C3D68

Categorii:Jurnal

Francisca

3 răspunsuri

 1. Aia de fasole e the best. Al meu sot zice ca el n-a mancat ciorba de burta mai buna nicaieri. Asa o fi, mie mi se pare oribila oriunde. 🙂 Cand au fost ai mei in vizita le-am luat de toate de acolo. Tata s-a minunat ce piftie si toba buna au. I-a zis mamei ca nici el n-ar mai face daca ar gasi de cumparat asa bune.

  1. Eu tot timpul imi zic ce norocoși suntem ca avem magazinul asta in oras. In fiecare saptamana umplem frigiderul de acolo. Mama cand a venit a zis sa ne mai si ajute cu făcutul de mancare, dar si-a dat seama ca nu are cu ce ne ajuta ca noi ne descurcam foarte bine singuri.
   Noua ne salvează o gramada de timp liber. In loc sa stau sa mestec toata ziua in mămăliga, mai bine ma duc si ma joc cu Cati afara. Noi, adica eu si Bobi, tot timpul mergem impreuna cu Cati oriunde. Nu suntem nevoiți sa-l sacrificam pe unul la cratiță. Ne bucurăm de Catiusa amandoi. Si Catiusa se bucura de amandoi in acelasi timp.
   Curățenia nu am externalizat-o inca pentru ca ne-am dat seama ca nu ne ia mult s-o facem singuri. Deci, in afara de job, suntem liberi de orice sarcina si putem face ce vrem noi. Noi ca o avem pe Catiusa, stam cu ea, cei care nu au o Catiusa, se bucura mai mult si mai frumos de timpul lor liber.

   1. Total de acord. Gatitul e o pierdere de timp daca nu e un hobby. Sunt mult mai multe lucruri mai bune de facut decat statul la cratita. Eu as externaliza si curatenia, dar nu am incredere sa bag pe oricine in casa. Am colegi la munca care o fac si zic ca le salveaza o gramada de timp.