Meriți sau nu meriți Peppa Pig?

6AF1C0CF-0FF0-44CD-944D-B1DEC61CEBB2

Nu cred ca se intelege foarte bine ce zice Cati in filmulețul din postarea anterioara, dar cuvintele ei sunt destul de descriptive. Zice ca sare prin bălți. Nu mai zice si ca un porcușor, dar asta se intelege. I jump in muddy puddle…De la Peppa Pig a invatat sa zica asta. Si cred ca sa si faca. Cum tot de la Peppa Pig a invatat sa-mi zica: mommy, you talk too much: bla-bla-blab. Va rog sa observați ultimul “b”, ca, desi totul e funny, “b”-ul ala din final nu e ca un punct, ci are rolul de a te face sa mori de ras. Peppa Pig e singura chestie la care se uita Cati la tv. Nu e ca si cum nu-i dau eu altceva (desi nu tin neaparat sa-i dau ceva), dar numai asta vrea ea. Nu pot sa zic ca prefera Peppa Pig, pentru ca asta ar implica mai multe opțiuni, ceea ce nu e cazul, ci e pur si simplu, obsedată de Peppa Pig. Ii stie toti prietenii pe nume, inclusiv pe fratii si surorile lor mai mici, si stiti cati sunt: Rebeca Rabbit (Abeca Abit zice ea), Suzi Sheep (Tudi Tip, pe limba ei), Pedro Pony, Candy Cat, Dany Dog, oh, George, cum am putut sa-l uit pe George (Dodi, pe limba ei), Zuzu si Zâzanie (sau Zaza, cum o cheama pe sora-sa geamănă), fratii gemeni ai lui Zoe Zebra, pe care a vrut neaparat sa-i vada weekendul asta si la zoo. Si toti ăilalții care mai sunt, cu tot cu mame, tati, bunici, căței si purcei. Pe toti ii stie, de la un cap la altul. Daca vede vreo pasare mai colorata zburând prin copaci, striga dupa ea, Polly, Polly!!!. De la Polly the Parrot.

Daca o auzi, ai zice ca se uita non-stop numai la televizor. Ca tableta nu are, iar telefon nu-i trebuie (nu-mi cere niciodata telefonul decat sa faca poze). Dar nu se uita decat pe ici, pe colo, cand apuca, si nu prea apuca decat putin inainte de culcare si in masina, cand vine cu tac-su’ sa ma ia de la munca. Pentru ca ea toata ziua e la gradi, iar cand venim acasa, sărim de la usa direct pe covor, cateodata uitam sa ne si descălțăm, si începem sa ne jucam. Uneori, cu jucarii noi, pe care le gasim la usa lăsate de Amazon. Ca aseara, cand am primit niste puzzle-uri foarte misto, dar mai interesante si mai atractive pentru copiii de 2 ani decat cele obișnuite, pentru ca in loc de piese, au, de fapt, niste butoane foarte frumos colorate pe care trebuie sa le match-uiasca pe niste imagini. Cand gaseste la usa cate un pachet din asta e super incantata si zice c-a primit cadou. In fine, dupa ce ne jucam pe covor, plecam apoi in parc, unde ne jucam iar, pana pe la 8, cand ne intoarcem acasa sa mancam, si eventual, sa ne mai si culcam. In weekenduri, la fel, suntem mai mult pe-afara decat pe-acasa, deci, nici sa vrea n-are cand se uita la tv prea mult. Cand a apucat ea sa invete toate draciile alea, nu ma întrebați.

Dar ce voiam eu sa zic, de fapt? Am observat ca desenele animate sunt mai mult un reward pentru mine, decat pentru ea. Cati se uita jumatate de ora, o ora la tv daca merit eu. La sensul următor: daca m-am jucat cu ea, daca am scos-o in parc, daca am fost undeva impreuna, gen zoo, piscina, atunci ok, poate sa se uite si la un episod, doua de Peppa Pig. N-am nicio problema cu asta. Daca, in schimb, n-am facut nimic din toate astea, nu-mi place s-o vad in fata televizorului. Ma apuca remușcările. Atunci, nu-i zic nimic Catiusei, o las sa se uite in continuare, ca nu e vina ei, dar eu ma așez pe covor si incep sa ma joc. In mai putin de 1 minut ea e langa mine!

%d blogeri au apreciat: