Alta zi de vacanta, alt sezon

Azi e o alta zi de luni de vacanta. Catiusa doarme, asa ca voi incerca sa scriu repede ce-am facut in prima jumatate a zilei, avand cat se poate de mari șanse ca acelasi lucru sa facem si in cealalta jumatate. Dar sa fac o bucla textului, ca sa intelegeti mai bine, si revin. Sau inchei.

Catiusa, desi are 2 ani si vreo 3 luni acus, nu face tantrumuri. Se mai aseaza ea pe jos si mai miauna uneori, dar nu urla, nu se da cu capul de pereti, prin urmare, nici eu n-am motive sa urlu sau sa ma dau cu capul de pereti din vreo cauza ca asta. E un copil foarte calm, desi extrem de vesel si jucăuș. Daca ar putea, si poate tot timpul, toata ziua s-ar juca. Asta, de altfel, si face. Acum ca am adus vorba, mi-am amintit ca a facut totusi un tantrum si ea. O singura data. Asta fiind si motivul pentru care mi-l aduc aminte. C-a fost singurul, nu c-a fost prea grav. S-a tăvălit un pic pe iarba ca nu voia sa plece din parc. Dar sa va spun un lucru despre parcul asta. In realitate, as putea avea parte de tantrumuri din astea in fiecare zi daca nu as lasa-o in parc cat vrea ea. Si ea vrea pana ma apuca pe mine tantrumurile. Nu se mai satura. Parcul acesta, care e foarte aproape de blocul nostru, este, de fapt, un loc de joaca, cu tobogane, leagăne, multa iarba verde si un splash pad. Splash pad-ul intra la categoria “in Canada am vazut prima data asa ceva”, motiv pentru care cei care nu trăiți pe aici e posibil sa nu stiti ce-i ala, asa ca lasati-ma sa va explic. Splash pad-ul este un water play nesupravegheat (de autorități, ca parintii nu sunt scutiți nici aici). E un loc cu multe fantani arteziene, cu apa rece si potabila, sub care copiii se joaca fara a fi nevoie de safeguard, ca la piscina. Toronto are sute de altfel de splash pad-uri, operate de primarie, iar fiecare arata in felul lui. Nu e unul la fel. Cu excepția faptului ca sunt pline ochi de copii toata vara. Toronto Zoo, de exemplu, are unul foarte mare si e in forma de…zoo, cu apa care tasneste din gura unor animale gigantice. Al nostru e umbrit de niste palmieri (din tabla), atat cat sa-ti dea impresia ca e o insula exotica. Aici venim noi in fiecare seara si se lasa cu scandalau la plecare. Si ca si cum asta nu ar fi fost de-ajuns, odata cu sezonul splash pad-urilor, ca-s deschise din mai pana in septembrie, toate magazinele au scos la rafturi tot arsenalul de jucarii de apa. Aseara i-am luat Catiusei pistoale de apa, armament de fapt ca are de toate mărimile, si a invatat deja cum sa-si descarce toata muniția pe mine, si baloane de apa, pe care le umple si le sparge de copaci. Dupa care mami, uda learca, le aduna, ca avem voie sa ne murdarim din cap pana-n picioare ca-n pozele de mai jos, dar nu si pe jos 😉.

42615242-9128-476D-B68D-D64F1BFFF6E418819A09-BF51-4900-9736-6D54675B95E5592CA90A-DF2C-41C3-A0F9-51BA5576AED1

2 răspunsuri la “Alta zi de vacanta, alt sezon”

  1. Cat e de simpatica draga de ea si parca a mai si crescut de cand am vazut-o ultima data…ce zice ea acolo? I have won? Two (times)?

%d blogeri au apreciat: