Get a life!

M-am trezit azi cu noaptea in cap si m-am apucat de scris chestia asta pe blog. E singurul moment in care pot sa o fac pentru ca doarme Catiusa. Nu stiu daca voi apuca sa termin, asa ca atentionez de la inceput, daca la un moment dat, textul ramane in suspensie, fara punct, e ca s-a trezit maimuțica si prin urmare, cu riscul de a-mi dezamagi auditoriul, eu am fugit de pe scena. Am treburi mai importante de facut. Activitatea online nu mai este pentru mine prioritară. De fapt, nu mai este deloc. In afara de blog, nu mai prea stau pe internet pentru ca nu mai am timp. Nici pentru blog nu mai am timp decat daca imi fur din somn. Dar si aia, daca se intampla. Ca nu ma trezesc expreso cu noaptea in cap pentru asta, dar daca tot m-am trezit…

Si azi plănuim sa ne ducem cu bicicletele pe trail. Imediat chiar. Duminica trecuta la 7 dimineata eram deja pe drum, deci, nu exclud o duminica matinala nici azi. Ieri, la 8 am plecat de-acasa. Am fost la zoo, unde am vazut cele mai frumoase creaturi de pe pamant (o pereche de tigri siberieni), ne-am plimbat cu zoomobilul prin padure, ne-am dat cu caruselul, așezati confortabil pe Muskoka chairs, am mancat animal cookies, pe care le-a primit Catiusa moca la intrare. Ne-am intors acasa pe la pranz. Cati a adormit imediat si de la atata alergatura nu s-a mai trezit decat dupa vreo 3 ore fixe. Eu intre timp am trebăluit o tzara prin casa, i-am pregatit ceva sa mance cald pentru cand se scoala, si dupa ce s-a sculat si-a mancat, ne-am dus sa ne luam desertul pe bulevard, la Dairy Queen, binecuvântata noastra inghetata de weekend. Cu inghetata prelungandu-se pe conuri si pasi săltăreți, ne-am indreptat apoi spre parc, unde, dezbracata la chiloți, Catiusa s-a bălăcit la splash si a desenat cu creta pe asfalt. Asa s-a facut 8 seara si noi nici nu ne-am dat seama cand.

Pentru noi asta este o zi banala de weekend, nimic neobisnuit. Ideea care as vrea sa se inteleaga de aici e ca weekendul, si, in general, orice bucățică de timp liber, asa-mi sunt. Pe langa Cati. Nu stau niciodata pe telefon in preajma ei, decat daca ii fac o poza sau un filmuleț, nu vorbesc niciodata la telefon cand sunt cu ea, nici nu scap de ea, dându-i-l ei. Ii dau telefonul doar cand e in masina si se plictiseste la drumuri mai lungi, asta fiind, de altfel, si singurul moment cand mi-l cere si mi-l da, frumos, singura inapoi cand ajungem la destinatie. La televizor o las sa se uite la Peppa, dar daca vrea ea desene animate, niciodata ca sa imi fac eu de lucru. Mai fac si asta, dar doar daca am nevoie de ceva răgaz, gen sa o pot pregăti dimineata de daycare, fara sa ma bata la cap, sau sa ii fierb un ou, dar niciodata ca sa stau eu pe blog sau si mai grav, pe Facebook. Sunt foarte prezenta in viata ei, dar nu doar fizic, aia nu-i de-ajuns, aia e aproape la fel cu absenta, ci sunt prezenta cu toata ființa. Sa stau pe internet de fata cu ea, ar insemna sa las sa treaca viata pe la langa noi si n-as putea sa fac una ca asta, nici ei, nici mie. Este absolut incredibil cat de mult, conectat la internet (ma refer in mod special la social media), esti complet deconectat de realitatea din jurul tau. Dar cam ce se intampla pe Internetul ala atat de important incat sa merite sa-mi abandonez copilul pentru asta?

Celor care nu au copii, ba, din pacate, si unora care au, li s-ar putea parea asta pușcărie. S-ar gandi, ce-i aia, frate, sa nu mai ai timp pentru tine deloc?!. Ma, nu stiu ce inventeaza altii sau cu ce chestii savante se ocupa, dar eu acum nu mai am timp de internet. Asta era mare parte din timpul meu liber inainte. Frecam toata ziua menta ba pe Facebook, ba pe Netflix, ba pe te miri ce chat-uri cu toti neimportantii. De cand mi-am bagat contul de Facebook in dos, ma scuzati, am castigat timp liber pentru copil. Iar daca nu ma credeti pe cuvant, iata, Fitbit, nu Facebook, va arata ca zilnic am steluțe la numarul de pași. Toti alergați dupa ea. Si cat de fit ma simt! Ca si in cazul prezentei, nu doar fizic, ci mai ales, psihic si emoțional! Un timp cu adevarat liber!

A54710F7-8E82-434E-BB68-7B105D7EB2F6

%d blogeri au apreciat: