Ce inseamna sa fii un parinte bun!

Face acus Catiusa 2 ani si eu inca ma uit la ea ca la Dumnezeu si ma intreb de unde ai aparut, desi stiu de unde a venit, sau, ma rog, de unde a iesit. A venit odata pe la noi un prieten si intr-o discutie despre altceva mi-a zis ca toti parintii din lume se cred parinti buni. Poate exprimarea, poate faptul ca vorbeam despre altceva, m-a facut sa nu dau mare importanta pe moment la ce-a zis, si, prin urmare, nici vreun curs discutiei pe marginea subiectului, dar cumva mi-a ramas in cap chestia asta, la care m-am gandit apoi mai mult si mai bine. Am ajuns, ca si el, la aceeasi concluzie, ca, intr-adevar, toti parintii din lume se cred parinti buni. Cred ca e normal sa fie asa, si bine sa fie asa, ce nu cred eu ca e normal e sa te crezi cel mai bun parinte, nu doar pentru copilul tau, ci si pentru copiii altora.

Ma refer la o categorie de oameni, care mi se par atat de enervanti ca-mi vine sa-i iau la palme. Si nu ma enerveaza ca practica un alt stil de parenting decat cel pe care, asa cum ma pricep, il practic eu, ca daca ar fi asa, as fi si eu ca ele (de obicei e vorba de ele, tatii nu sunt atat de penibili si disperati), ma enerveaza ca, pe nu stiu ce baza, de obicei, c-au facut copii inaintea ta, de ca si cum asta ar fi vreun succes, sau c-au citit ele pe internet pe bloguri de mamici cu copii din soare si din flori (de care eu citesc doar ca sa mori tu, de ras) dau usor din cap, si tare din gura, ca nu faci bine, ca faci rau, cand le zici, de exemplu, ca tu dormi in pat cu copilul tau. Am dat si eu un exemplu random. Si adevarat. Eu chiar dorm in pat cu copilul meu. Eu daca mi-ar zice cineva asta, sau orice altceva, m-ar durea si ma doare, literalmente, in cur, ma scuzati. Nu am, de obicei, niciun comentariu, pe tema cum isi cresc altii copiii, cum dorm cu ei, sau fara ei. Ma gandesc, cel mult, fara sa si zic neaparat ce gandesc, pentru ca in cazul de fata nu conteaza pentru altii, ca eu nu fac asa sau ca nu as face asa. Dar nu ma apuc sa le dau lectii sa faca si ele ca mine pentru ca am bunul simt, si bruma de minte necesara, sa realizez ca doar ca fac eu altfel nu ma face vreun expert pe probleme de copilul lor. Canadienii sunt, de obicei, oameni foarte decenti in privinta asta, ba uneori ti-ai dori sa-si dea si ei cu parerea despre cate ceva, dar, de multe ori, prefera s-o tina pentru ei. Romanii insa, nu-s experti, cu mari performante, numai la fotbal si politica, ci si la copii, intotdeuna ai altora, ca daca te uiti la ai lor!…(uite ca pe asta am zis-o cu voce tare!). Apropo de dormit cu copilul in pat, si de subiectul de fata, i-am zis odata uneia chestia asta si sa fiu de nu zici ca i-am dat in cap ca m-a tinut minte. Urmaream la un moment dat pe fitbit patternul somnului de c-o noapte in urma si i-am zis si ei ca am fost in deep sleep doar o ora si ceva. Nici n-am apucat bine sa termin, ca mi-a si “tras-o”: pentru ca dormi in pat cu copilul. Pentru ca stiam cam cat doarme, average, un om normal, iar eu eram pe-acolo (n-am avut niciodata probleme cu somnul de cand s-a nascut Cati), i-am cerut sa-mi zica si mie cat a dormit ea si hahahaha, hahaha, really?!!! avea mai putin decat mine. La care i-am zis: pentru ca nu dormi in pat cu copilul. Desi ea nu mai are demult copii mici cu care sa doarma in pat. Nici n-a avut vreodata, desi are copii.

Acum ca m-am inversunat putin, sa va zic ce inseamna pentru mine sa fiu un parinte bun. Pentru Catiusa, bineinteles, pentru copiii altora nu sunt nici macar parinte, unul bun, deci, nici n-am cum. Pai sa adorm cu ea in brate! LOL!!! Dupa marturia pozei de mai jos, Cati e de acord cu mine!

7DC4DC14-5C5B-4199-8775-009772AEE315

%d blogeri au apreciat: