Canada, te iubesc! 8 ani de relatie.

Se fac 8 ani de cand am aterizat prima data in Canada. Intre timp am mai aterizat de cateva ori, dar, desi toate au fost motiv de bucurie, asta e, in fiecare an, motiv de sarbatoare.

Au trecut repede, as putea, simplificat si imprudent, zice, dar daca ma gandesc ca am acasa un copil de 1 an si jumatate numai, mi pare enorm de mult pana va face ea 8 ani. Doar facand comparatia asta imi dau seama ca, indiferent de viteza, 8 ani sunt, intr-adevar, ceva.

Pentru ca au trecut asa de multi, motivele pentru care am plecat din Romania nu le mai tin minte, si nici nu mai conteaza, dar le stiu pe cele pentru care am ramas si pe cele pentru care nici nu ma mai intorc, nici nu mai plec nicaieri. Motivele pentru care am plecat din Romania au contat atunci. Trebuia sa stiu macar de ce plec, daca tot nu stiam unde ajung. Nu aveau nicio legatura cu tara asta, am descoperit ulterior ca tara asta nu avea sa ma salveze de ele, dimpotriva mi-a arătat ca relatia mea cu ea n-o construiesc pe răzbunare, ci pe respect, care, intotdeauna, se câștiga si, mai ales, se ofera. M-a facut, deci, sa uit de ce am plecat, dar imi amintește in fiecare zi de ce nu mai plec.

Cel mai mare motiv, care e, de fapt, un motiv-Dumnezeu, eclipsandu-le pe toate celelalte, dar si cuprinzandu-le in acelasi timp, e strict o chestie de sentiment. Cum unii nu pleaca din Romania pentru ca iubesc Romania, si, pur si simplu, n-o pot parasi, sau daca o fac, se si intorc, cum altii, desi fizic traiesc aiurea, sunt mereu cu sufletul dincolo, asa simt si eu pentru Canada. Aceasta este tara mea.

Canada, te iubesc! (nu-i o emisiune ProTV!).

2 răspunsuri la “Canada, te iubesc! 8 ani de relatie.”

%d blogeri au apreciat: