Vara in Canada!

Daca weekendul trecut am fost la gradina zoologica sa vedem animale salbatice, weekendul acesta am mers la gradina zoologica sa vedem animale domestice. Catiusa stie cum behaie oaia, dar n-a vazut niciodata una, cu patru picioare, decat in carti, asa ca am dus-o la Brooks Farms, o ferma la vreo 50 de kilometri de Toronto, dupa Newmarket, sa vada una si-n realitate. Long weekendul asta n-am mai lasat caldura sa ne strice planurile. Le-am stricat noi inainte. Stiam ca iar ne va omori daca vom pleca de acasa, asa ca am anulat rezervarea la Super8 si nu ne-am mai dus la nicio plaja. Am zis ca indraznim sa ne scoatem afara doar pentru cate un trip scurt si ca durata si ca distanta, ca sa ne putem intoarce repede la umbra A/C-ului de sub streasina casei noastre, daca nu se mai poate. Si intr-adevar nu se mai putea. Si la ferma, dupa ce am speriat-o pe Catiusa cu cateva găini si alte orătănii din astea gospodărești si ne-am tavalit pe trambulina, ca de sarit, nu ne mai ardea, ne-am chinuit mai mult sa mai stam putin pe-acolo ca sa nu ne para rau ca am dat banii degeaba. Ne batea soarele in cap de ni se scurgea si mintea pe șira spinării.

Ferma aceasta are fructe de cules, ieri picând, de exemplu, pe sezonul la fragi si mure, dar cu care, in câmp deschis fiind, nici nu ne-am bătut capul mai tare decat ni-l bătea deja soarele. Auzisem de la niste prieteni ca e, de fapt, un playground imens, ca au maisinute, splash pad, jump pad si alte whatever pad din astea, si numai de aia ne-am dus. Sa scoatem untul din Catiusa ca sa nu-l mai scoată ea din noi. Cu o zi inainte, la 9 jumate, cand mie imi trecuse cu mult ora de somn, ea bătea cu pumnii in usa ca vrea afara. Asa ca am zis s-o alergam pe la ferma pana pică si ea o data lata înaintea noastra.

Animalele fac parte din recuzita. Te uiti la văcuță si la găini ca la zoo ca, in Toronto, desi e plin de case, nu ai voie sa cresti in curte „pets with benefits”. De fapt, vorbesc prostii, sunt cateva cartiere, care, de anul trecut parca, pot. Poti sa iti faci in spatele casei o gaspodarie cu 4 găini, dar fara cocos. Cu vaca, n-ai voie. Dar si pe astea, trebuie sa le înregistrezi la primarie, sa le vaccinezi, sa le faci pasaport, asa ca, mai bine, lasa! Mergem la ferma! Plătim $10 si le vedem pe toate. Chiar pe masa. Ca au acolo si un food truck, dar pe care nu il deschid decat cand le vin „a couple thousand of people”, cum ne-a zis o fermareasa, ca nu pot sa-i zic taranca, c-ati crede ca-i vorbesc urat si n-am nicio intentie. O intrebasem lihnita de foame daca nu taie si ea un cocos sau daca are totusi ceva de mancare, daca tot nu ne lasa sa venim cu ea de-acasa. N-aveau mare lucru la cafeteria unde ne-a trimis, decat borcane cu gem si lapte abia muls. Am luat si eu un Yogurt Smoothie, facut de ei, cu fructe proaspete, iar Bobi si Catiusa cate o inghetata, tot asa, home made, si hai, home land, unde e frig si bine!!!

%d blogeri au apreciat: