Catiusa vine in fiecare zi acasa cu doua cozi de porcusor. Pigtails. Asa se numesc moatzele alea din capul ei. I le face Shefika, educatoarea ei preferata, o negresa tanara si simpatica de care si mie imi place (pentru ca lu’ Cati ii place) si atat m-am obisnuit s-o vad asa ca intr-o zi Shefika n-a fost la gradi si Catiusa s-a intors acasa cu parul nefacut. M-am gandit atunci la ce-i mai rau, ca si-o fi dat demisia, si as fi platit-o eu sa se intoarca, dar temerile mi-au fost cu fericire spulberate a doua zi, cand Cati isi falfaia din nou sub privirile amuzate ale oamenilor de pe strada cozile ei de porcusor. Este incredibil cat de multe poti simti pentru niste oameni, lucruri, orice, pe care nici nu le cunosti, care nu te afecteaza personal in niciun fel, dar stii ca pentru copilul tau conteaza.

IMG_7239

8 răspunsuri la “Porcusorul”

 1. Eu nu mi-as lasa copilul in comunitati cu colorati multi in clasa, exclus cu ciori pe post de profesori. Dar eu sunt rasista, votez cu Manowar …

 2. Rasismul nu are legatura cu culoarea pielii. Culoarea pielii e doar semnalul de avertizare.

  • Stiu ce vrei sa spui, dar nu sunt de acord. Romanii emigrati sunt hoti, curve si cersetori, ca sa citez un muiepesedist in voga. Eu sunt romanca emigrata si nu-s nimic din toate astea, dimpotriva, banuiesc ca m-as injosi prea mult sa spun ca-i dau buhaitului clasa cam la orice si mult peste. Nu ne putem compara sau trage de sireturi. Ca altii sunt cum zice el? Eu poate sunt exceptia, dar care confirma ne-regula.

  • Buhaitu’ vorbea de majoritate, nu de exceptii. Eu asa am inteles. Din nefericire, majoritatea sunt cum zice Buhaitu.

  • El vorbea de parca ar fi mai breaz. Ma intreb cam de ce-ar fi fost el in stare daca ar fi plecat vreodata din shithole-ul ala. Intrebarea e retorica bineinteles. Daca ar fi fost vreodata in stare de ceva nu era ce e acum, curva pesedista. In fine, nu despre imbecilul ala era vb, ci dadeam doar un exemplu. Prefer oricand un negru ca educatoarea Catiusei decat un white trash ca ala.

 3. Aha-ha, dar nu a sustinut nimeni ca el nu face parte din majoritatea aia pe care o blameaza ! Indiferent ca omul e o exceptie sau doar o oaie, adevarul rostit de el ramine in picioare si nu se schimba in functie de calitatea mesagerului.

  • Adevarul nu se schimba in functie de calitatea mesagerului, dar mesagerul asta nu spune adevarul, ci doar o parte din el, aia care ii convine lui. Adevarul include si exceptiile. In sfarsit, ne invartim in jurul cozii. Eu nu judec oamenii asa. Eu am colegi de toate culorile, iar culorile lor nu mi-au dat niciodata motive sa ma alarmez (ziceai mai dus ca functioneaza ca semnal de avertizare), ci doar motive de rusine daca am gandit vreodata asa. In rest, inainte eram uimita cand aflam cat de la fel suntem, de fapt, acum, nu mai sunt uimita, ca si uimirea asta tot din prejudecati venea. In fine, sa ai weekend placut!

%d blogeri au apreciat: