Afara din casa!

Cat am locuit in Bucuresti, eu am stat in Prelungirea Ghencea, chiar vizavi de Stadion. Cat am locuit acolo, din ultimul an de facultate pana am plecat, adica vreo 4 ani, eu nu m-am plimbat niciodata prin cartier. Plimbare la sensul ala, hai, mai Bobescu sa ne plimbam prin cartier. Ne duceam la Albinuta sa mai luam un salam sau chestii, dar plimbare de loisir, ca sa-i zic asa, noi n-am facut niciodata, deci nu stiu sa va descriu cartierul din punctul aceasta de vedere. De fapt as putea, daca atasez mai jos o conversatie pe care am avut-o ieri cu Bobescu, dupa ce l-am intrebat, Bobescule, noi de ce nu ne plimbam niciodata prin Bucuresti?

IMG_6799

Am stat apoi si m-am gandit mai bine si nici cand stateam dincolo, in East York, nu ieseam neaparat la plimbare, iar cartierul nu era nici plin de praf si nici vecini imputiti n-aveam. Puteau a curry, dar nu ne scuipau seminte in cap. Dar atunci plecam tot timpul cu bicicleta pe trail-ul din spatele blocului sau plecam pur si simplu prin alte parti din Toronto sau mai departe, mai ales in weekend-uri. In Bucuresti nu faceam nici asta. Acolo doar stateam in casa. Exact ca sobolanii.

Acum toata ziua ma plimb in sus si-n jos pe bulevard, asta si pentru ca am un copil pe care trebuie sa il scot afara din casa. Daca atunci cand stateam in Bucuresti, 90% din timp nu ieseam afara, acum 90% din timp suntem numai afara. Cand nu mergem in vreun parc, ne plimbam pe Yonge si ne oprim ba la o inghetata, ba la o clatita, ba la o pizza, ca ne e cartierul plin de bodegi. Decat sa zapam telecomenda, mai bine zapam bodegile. Iesim in pijamale (dupa cum vedeti in poza), iar singura chestie care ne opreste din drum e vreo pofta…

%d blogeri au apreciat: