De-ale bunicilor si sfaturi de „batrani”

Bunica-su Catiusei a plecat deja inapoi in Romania. El a venit doar sa-si vada nepoata, si-apoi in continuare de treburile lui, mai avand cativa ani pana la pensie. Bunica-sa in schimb e la noi pentru mai multa vreme. Am intrebat-o intr-o zi ce ii place ei cel mai mult aici. Mi-a zis ca ii place ca nu-i praf pe nicaieri si ca sunt flori peste tot. Am fost un pic dezamagita de raspunsul asta ca ma asteptam la ceva cu mai multa relevanta. Dar asta mi-a adus aminte de un alt bunic intalnit la o adunatura din asta „culturala” de romani la care am mers eu cand am venit in Canada. L-a intrebat cineva atunci daca ii place in Canada si el a zis ca ii place ce vede pe geam. Nefiind implicati in viata de aici decat la un nivel foarte redus, isi iau impresiile de la nivelul ala. Odata ce se implica mai mult, vad si altceva, ba isi schimba si impresiile. Si chiar prejudecatile. In primele zile, de exemplu, nu intelegeau cum putem sa traim printre atatea natii. Stiti cum sunt romanii. Intre timp, parerea bunicii s-a schimbat la modul ca acum ii plac la nebunie coreenii. Ea le zice coreeni la toti strainii. Ii place ca atunci cand o duce pe Catiusa la gradi o saluta toata lumea si de bun-venit si de la revedere. Ca desi nu stie engleza, se intelege cu ei numai din zambet. Ca a invatat de la „coreeni” ca zambetul e acelasi in toate limbile.

Asta mi-a amintit de discutiile pe care le mai aveam noi aici pe blog cum ca sa ai o parere cat de cat corecta despre tara asta, trebuie sa traiesti aici, nu numai sa o vizitezi. Acum nici macar cu asta nu cred ca mai are legatura (avand in vedere ca bunica se afla aici in vizita), ci cu cat de implicat esti din punct de vedere social in tara asta, sau in oricare alta. Ca poti sa traiesti aici, dar daca activitatea ta se rezuma la a te uita pe geam, nici macar la a-l deschide din cand in cand, nu poti avea o parere, care sa si conteze. Tu poti sa imi zici ca „coreenii” musca, dar daca nu-mi arati si de unde te-au muscat, hai mars!

6 răspunsuri la “De-ale bunicilor si sfaturi de „batrani””

  1. Haideți in vizita in Ottawa. E festivalul lalelelor si e superb! Stați la noi dacă vreți, avem loc destul 😊. I-ar plăcea bunicii Catiusei, hectare de flori, lalele de toate culorile. Ai adresa de mail sa îți trimit un link pentru Bobi?

    • Salut Iulia!!! Franmaria911@gmail.com. Poti sa trimiți linkul la adresa asta. Mulțumim de invitație, dar sper sa fie valabilă si mai incolo, ca sa vad lalelele de la Ottawa e pe lista mea de multa vreme. Acum insa eu nu pot sa plec cu Catiusa atata drum daca vreau sa rămân cu creierii întregi 😂. Abia am facut fata drumului pana la Niagara. Inapoi am avut noroc ca a dormit tot drumul, ca printr-o minune. Se plicistiseste imediat in masina si cum eu stau cu ea un spate, eu sunt cea care tr sa o distreze, iar la un drum atat de lung, oricat de inventiva as fi, tot nu reusesc sa fac fata.

  2. Te înțeleg perfect. Noi abia de la un an jumate am început sa ne plimbam mai mult. Invitație rămâne valabilă.

    • Ooo, ma bucur sa aud asta!!! Multa bafta si o impresie, va rog!!! Si noi asteptam sa ne dati semne cand ajungeti pe la Toronto, dar deja stii asta. Valabil si pentru Iulia 🤗

%d blogeri au apreciat: