Meniu Acasă

Doua felii de castravete peste ochi, va rog!

Stiu ca sunt multe alte lucruri despre care as fi putut sa scriu azi, mai ales dupa atata timp de absenta in care s-au aglomerat atat de multe in viata mea, asta nefiind unul dintre subiectele cu care mi-am obisnuit ascultatorii, dar, pe de o parte, trebuia sa incep cu ceva, pe de alta, cum ma simt acum ca o tanti din aia fotoshopata pe panourile publicitare, trebuie s-o zic pe asta inainte de toate ca poate dau idei (bune) si altora.

Eu nu-s genu’ de muiere careia ii place sa se boiasca pe fata. De fapt, nu mai sunt, ca am avut si eu o vreme, in adolescenta, cand foloseam tot felul de cacaturi, gen fond de ten, pudra, farduri asortate cu chilotii etc., si nu doar din cand in cand, cand ma duceam la discoteca la agatat, ci tot timpul, inclusiv noaptea cand imi era lene sa ma demachiez si ma culcam asa cu rimelul ingreunandu-mi pleoapele mai tare si decat cel mai adanc somn. Nu mai stiu cum si de ce, dar cu timpul, am renuntat la cosmetice asa incat acum, daca mai gasesti ceva de genul pe la mine prin casa sunt de demult si, deci, sigur expirate. Singurul lucru cu care am ramas peste ani a fost creionul meu negru pe care nu ma mai interesa neaparat sa-l dau   peste ochi ca sa clipesc frumos la maculi, dar imi placea sa-l folosesc pentru ca imi scotea in evidenta privirea inteligenta. Sunt convinsa ca ati observat cu totii ca e trasatura mea cea mai proeminenta.

IMG_6124Acum insa sunt pe cale sa renunt si la asta, mai ales ca nu mai am timp de „oglindit”, dimineata nestiind ce sa fac  prima data ca sa termin tot ce am de facut pana sa plec la job, dar si pentru ca nu-mi mai place deloc sa ma machiez (sau sa ma murdaresc, same thing). A inceput, in schimb, sa-mi placa sa ma duc la salon sa-mi curat fata, asa cum ma duc la dentist regulat sa-mi curat dintii. Asa cum stiti ca se simt dintii de bine dupa un cleaning profesionist, asa se simt nasul si obrajii mei nepudrati, dupa doua ore de curatat cu aburi si masaj. Am decis sa merg o data pe luna. Ca mai des nu am nevoie, iar mai rar nu am rabdare. Chiar daca ma costa ceva mai mult decat cosmeticele pe care mi le-as putea eu cumpara in aceeasi perioada (dau $85 pe o sesiune), nicio boia, fie ea si cea mai scumpa, nu mi-au facut niciodata fata asta a mea draguta, care arata acum exact ca a Catiusei, sa straluceasca asa de frumusete. Sa se simta atat de moale si de fina la atingere, desi nu o ating, decat dimineata si seara pentru ca, s-o pastrez asa curata, ma ingrijesc acum de ea cu aceeasi pasiune pe care o manifesti de obicei fata de obiectele de lux.

Explicatie foto: fata aia fatomatica pe care o vedeti alaturi e chiar inainte de somn. Eram atat de relaxata dupa doua ore de rasfat si tot atatea de muzica lina de aia de mindfulness ca daca mai dura putin trebuia sa o intreb pe tanti cat ma costa si-o noapte de cazare pe masa ei de lucru.

PS: Daca aveti nevoie de un masaj la self-esteem, va pot recomanda, la cerere, o iranianca buna. Cu placere.

Categorii:Jurnal

Francisca