Ieri am fost pe la mall ca am avut de returnat ceva. Cand ne-am intors am trecut pe la Food Basic$ sa cumparam niste chestii ca azi e Good Friday si deci, inchis mai peste tot. Food Basic$ e un jeg de magazin. E un magazin pentru saraci or something, gen Lidl. Noi mergem des acolo pentru ca e cel mai aproape de casa. E singurul la walking distance cum se zice.

Am vazut aseara ca parcarea era deja decorata pe fiecare stalp si pe panoul publicitar cu reclama portocalie la noile condo-uri, M2M, a caror constructie urmeaza sa inceapa luna viitoare si sa se termine peste vreo 3 ani. Asta inseamna ca Food Basic$ va disparea soon. Duca-se. Asta inseamna insa ca nu vom mai avea niciun magazin alimentar pana la care sa putem merge fara sa scoatem masina din parcare. Pe perioada constructiei. Pentru ca in plaza asta de langa noi urmeaza sa se ridice, pe langa cele 5 turnuri ale noului complex rezidential, si un complex comercial cu tot felul de magazine si unul recreational cu spatii verzi si chiar community centre. In 3 ani, va fi de ca si cum m-am mutat in alta parte pentru ca zona va arata cu totul altfel. Ba mai mult, va fi de ca si cum m-am mutat intr-un apartament mai scump pentru ca efectul secundar al acestui proiect va fi ca si apartamentului nostru ii va creste valoarea. Poate se face vreo $700-$800,000, ceea ce e rezonabil pentru ca asta nu inseamna cu mult mai mult decat e acum. Dar cu putin noroc poate o sa aflati cum am facut noi primul milion 😎.

M2M
Sursa foto: realjaja.com. Cel mai inalt bloc din cele 5 va avea 43 de etaje, iar preturile incep de la $400,000 pentru 1 bed.
M2M_
Sursa foto: Urban Toronto.

3 răspunsuri la “Ma mut”

 1. De ce Food Basics e jeg de magazin ? Am azut ca intr-adevar asa e cotat, insa nu m-am prins de ce. Daca compar, are fix aceeasi marfa si branduri ca orice magazin bine cotat, inclusiv cele de fite. Termene de expirare nu exista, asa ca oricum nu stim ce cumparam.
  Eu am oroare de NoFrills, alt magazin considerat jeg, dar pe buna dreptate ca ciocolata lor e acoperita de un strat fin de mucegai albastru, indifernt de brand . Ori de cite ori am riscat sa cumpar de la astia, ciocolata era vesnic mucegaita si fara termen de expirare, ca asa e in Canada.

  • Alte magazine au aceeasi marfa ca la Food Basics sau NoFrills pana la un punct, adica la categoria ieftin si prost. In alte magazine insa gasesti si marfa mai de calitate pe care la cele doua de mai sus nu o gasesti. Exemplu: aveam ieri nevoie de niste carnati. La Food Basics avea fix un singur fel de carnati si de toata jena pe deasupra. La alte magazine varietatea e mult mai mare si la branduri si la calitatea lor, chiar daca la alte magazine e posibil sa gasesti inclusiv cârnatul ala.
   Noi la Food Basics mergem, de obicei, in plimbare sa luam o sticla cu apa sau o varza. Cumpărăturile mari, săptămânale, nu le facem niciodata acolo. Noua ne place Adonis pentru varietatea de brânzeturi, Whole Foods pentru carne, Costco pentru fructe si legume, Wal-Mart pentru price match 😂, etc.
   Exista produse fara termen de expirare, gen biscuiți sau conserve. Dar cine dracu cumpara asa ceva? Stiu, sunt multi care o fac, noi nu. Noi multa mancare facem from scratch. Iar scratch-ul are termen de expirare. Cumparam si mancare gatita de la Saveta, Yammy Market etc. Sunt deci opțiuni, chiar daca asta inseamna multe plimbări cu masina in stânga si-n dreapta.

  • Am uitat sa zic. Food Basics si NoFrills arata ca niste magazine de pe sate. Deci tre sa fii de la tara sa cumperi de acolo. Glumesc si eu :)). E bine sa stii exact ce si cum sa cumperi din magazine. De exemplu, saptamana trecuta, aceeasi sticla cu apa era $1 la NoFrills si $2.39 la Whole Foods. Daca cumperi box-uri întregi ca mine, mai bine esti de la tara decat sa fii prost 😉

%d blogeri au apreciat: