Meniu Acasă

Abia astept…

Abia astept sa vina primavara cu alaiul ei de flori, dar poate veni si fara flori, numai sa iasa soarele si noi in intampinarea lui, sa pocneasca mugurii si sufletul nostru de fericire, sa dea firul ierbii si noi iama pe campii. Serios, asa mi s-a urat de iarna asta ca ma gandesc tot timpul, aproape ca imi fac planuri pe hartie, unde sa iesim in weekend-uri la iarba verde sau macar afara (din oras).

Abia astept sa vina luna viitoare si socrii la noi si sa le aratam frumusetile Canazii. Care-s alea va veti intreba? Legitima intrebare, dar daca ati intentionat-o a fi retorica, dati-mi voie sa va spun de ce va foarte inselati. Canada, cel putin cea de pe o raza de 500 km in jurul meu, nu este clar o zona pe care sa vrei sa o vizitezi, acum ca s-au scos vizele turistice, cel putin nu inaintea altora. Sunt locuri mult mai atractive in lume, cu vestigii naturale si istorice mult mai populare, sau macar cu vreme mult mai buna. E si aici Niagara, dar nu face sa vii 8,000 de kilometri si mai multe mii de dolari, cand mult mai aproape, in toate punctele cardinale, sunt locuri frumoase pe care sigur nu le-ai vazut. In orice caz, urmand firul logic al gandirii unui om normal la cap, eu clar nu as veni sa vizitez Canada, poate doar daca as avea intentia sa ma mut aici. Dar scopul vizitei mele nu ar avea atunci nicio legatura cu obiectivele turistice.

Canada nu este o tara pe care sa o vizitezi, este mai mult decat atat. Este o tara in care sa traiesti. Traiul aici, chiar si din perspectiva turistica, are mai multe beneficii decat doar vizitatul ei. Sa dau un exemplu, poate extrem, dar si extrem de elocvent. Daca ma gandesc la Bucuresti, e adevarat ca, traind acolo, ai posibilitatea sa vizitezi Paris, Roma, Barcelona si toate care mai sunt, de pe o ora pe alta, dar nu ai posibilitatea sa iesi intr-un parc decent cand vrei tu, sa faci un gratar cu prietenii la iarba verde si nu la muntele de gunoaie. Aici nu exista atatea weekenduri calde in an cate locuri si mai ales lacuri, am putea vizita, in toate punctele cardinale, si fara sa iesim din oras sau, daca iesim, sa ne ducem prea departe, c-o barca, sau, pur si simplu, la mal, la un peste pe gratar, abia prins sau nu.

IMG_5396

Amintire de la Awenda

Asa ca, abia astept sa-mi duc socrii, nu la Niagara, desi vom merge si acolo, ci la Awenda Beach, o arie de conservare, nu foarte departe de Toronto, pe o plaja salbatica ce separa marele lac Huron, in care poti face si baie ca in mare, de o padure, la fel de mare, plina de chimpmuncks, in care poti face hiking si camping. Am dat exemplul acesta doar pentru ca e locatia mea preferata, dar ca asta mai sunt sute.

Abia astept sa i le arat si Catiusei pe cele pe care noi le-am vizitat deja, iar pe celelalte sa le descoperim impreuna la bordul a 3 biciclete…

Categorii:Canada Natura Parcuri

Etichetat ca:

Francisca