Meniu Acasă

Unde sa ne luptam?

Mi-a aparut mai adineaori pe wall-ul de la Facebook, statusul unui coleg, care indignat de ce se intampla in tara, eu nu stiu ce se intampla in tara si nici timp sa ma preocupe n-am, zicea ca se gandeste a nu stiu cata oara, dar din ce in ce mai serios, sa emigreze. Daca asta isi doreste si are si posibilitatea, drum bun si cale batuta de succese ii doresc! Postarea avea multe comentarii, unii il indemnau sa se care cat mai repede, altii, dimpotriva, sa ramana, „sa se lupte”. In mod deosebit o doamna i-a zis ca ea nu se lasa, ca nu ea e cea care trebuie sa plece, si aici ii dau dreptate, si ca, dimpotriva, spre deosebire de altii, ea va ramane acolo sa lupte pana la capat.

Nu am intrebat-o pe doamna ce intelege ea prin a se lupta, ca doar nu sa se ia la tranta, si sper sa nu fi folosit cuvinte grele, pe care nici ea nu le poate duce. Eu prin a ma lupta inteleg doar si pur si simplu a fi un bun cetatean. Sa fi ramas acolo sa lupt, nu mi-as fi insusit bunul altuia, de exemplu, indiferent ca era vorba de porumbul vecinului sau de banii statului, as fi trait cu consideratie fata de semenii mei, indiferent daca asta insemna sa nu le scuip seminte in cap sau sa-i tratez fara a tine cont de contul lor, as fi avut grija fata de mediu, macar cel dimprejur, daca nu cel incojurator, m-as fi comportant in spiritul bunul simt, sau macar in cel al legii si, in sfarsit, dar nu in cele din urma, mi-as fi educat copiii sa ajunga la randul lor niste buni cetateni. Si aici nu-i cu daca si cu parca, stiu sigur ca asa as fi facut, chiar daca nu mai sunt acolo. Pentru ca exact asta fac si aici. Ma lupt.

Deci, dupa parerea mea, doamna, pe care nu o cunosc, nici macar profilul de feisbuc n-am fost curioasa sa i-l vad, nu-i cu siguranta nicio luptatoare, si nici nu va fi, sau, in orice caz, nu mai mult decat cei care au plecat deja. Poti sa spui si sa fii chiar inteleasa, ca nu ai avut sau nu ai sansa sa pleci, ca ti-e frica s-o faci, sau pur si simplu nu vrei, ca ti-e bine acolo sau ca speri ca iti va fi. Dar ca ramai ca sa te lupti, de ca si cum ceilalti n-ar face asta, e doar o arma menita sa te faca pe tine sa nu te simti invinsa!

Categorii:Parerea Mea

Etichetat ca:

Francisca